Salibandytoiminta pk-seudun ulkopuolella

Maailmanlaajuisessa mittakaavassa tarkasteltuna salibandy on suosittu laji lähinnä Suomessa ja Ruotsissa, ja Suomessakin monien seurojen toiminta on keskittynyt pääkaupunkiseudulle. Myös pääkaupunkiseudun ulkopuolellakin on kuitenkin aktiivisia ja salibandyyn erikoistuneita seuroja, jotka ovat saavuttaneet menestystä salibandyliigassa. Tässä artikkelissa kerromme pääkaupunkiseudun ulkopuolella toimivista suurseuroista.

Seinäjoen Peliveljet

Nimensä mukaisesti Seinäjoella toimiva Seinäjoen Peliveljet (SPV) on salibandyn erikoisseura, joka on ollut salibandyliiton alaisissa sarjoissa mukana 1990-luvun puolivälistä saakka. Seuran miesten edustusjoukkue pelaa Salibandyliigassa, ja seuran monet juniorijoukkueet pelaavat poikien puolella ikäluokissa A–G sekä tyttöjen ikäluokissa C–E. Seura järjestää aktiivista toimintaa myös perheen pienimmille monenlaisten salibandykerhojen muodossa. SPV on voittanut miesten Suomen mestaruuden yhteensä kolme kertaa.

Salibandy Club Classic

Salibandy Club Classic, joka tunnetaan myös nimellä SC Classic, on Tampereella perustettu ja toimiva salibandyn erikoisseura. Seura perustettiin vuoden 1990 lopussa, ja se on lisenssipelaajien määrällä mitattuna maan seitsemänneksi suurin salibandyseura. Seuralla on miesten ja naisten edustusjoukkueet salibandyliigassa sekä monia joukkueita junioritasoilla. Kultaan SC Classic ei ole vielä Salibandyliigassa yltänyt, mutta himmeämpiä mitaleita on senkin palkintokaappiin kertynyt.

Jyväskyläläinen Happee

Salibandyn osaajia löytyy myös Keski-Suomesta. Jyväskyläläinen salibandyseura Happee on siitä elävä todiste. Seura voitti historiansa ensimmäisen Suomen mestaruuden keväällä 2014, mikä lisäsi lajin suosiota Keski-Suomessa entisestään. Happeella on paljon nuorten joukkueita sekä harrastustoimintaa koko perheelle.

Itäisen Suomen ihme Josba

Salibandyn taidokkaita pelaajia löytyy myös itäisestä Suomesta Joensuusta. Joensuulainen salibandyseura Josba on perustettu vuonna 1988, ja se on voittanut kaksi Suomen mestaruutta 1990-luvulla. Sen jälkeen on kertynyt vain muutama himmeämpi mitali, ja kuluvalla kaudella 2017-2018 seuran edustusjoukkue pelaa miesten miesten 1. divisioonaa.

Voit siis tutustua lajiin lähes missäpäin Suomea tahansa ja edetä urallasi liigatasolle asti asuinpaikastasi riippumatta.

mts_best