Sählyn SM-kisoissa käytetyt säännöt

Sähly muistuttaa salibandyä, mutta jotkut säännöt poikkeavat lajin virallisemmasta muodosta. Tässä artikkelissa kerrotaan sählyn SM-kilpailuissa noudatettavistä säännöistä salibandyyn verrattuna.

Joukkue ja kenttäpelaajat

Sählyturnaukseen osallistuva joukkue on velvollinen ennen turnauksen ensimmäisen ottelun alkua toimittamaan luettelon kaikista pelaajistaan ja toimihenkilöistään turnausta järjestävälle taholle. Pelaajaluetteloon ei saa turnauksen aikana lisätä tai poistaa pelaajia tai toimitsijoita ilman järjestäjätahon suostumusta.

Sählypelissä kentällä on samaan aikaan 3 kenttäpelaajaa kummaltakin joukkueelta, eikä maalejavaihteja ole käytössä. Vaihto-oikeus on rajaton, eli käytännössä vaihtoja saa tehdä “lentävästi” niin usein kuin joukkue haluaa.

Peliaika ja varusteet

Sählypelin peliaika on 12 minuuttia ilman taukoja. Pelialue on rajattu laidoilla, ja alueen suosituskoko on suosituskoko 10 m x 18 m. Pelialueen koko voi kuitenkin vaihdella vallitsevien olosuhteiden mukaan.

Sählypelissä mailana käytetään salibandymailaa, ja pallona salibandypalloa. Pelin aika joukkueilla ei ole käytössään aikalisiä. Jos kyseessä on pudotuspelit eli voittaja on saatava selville, suoritetaan peliajan jälkeen ilman jatkoaikaa rangaistuslaukauskilpailu äkkikuolemaperiaatteella. Rangaistuslaukaukset suoritetaan keskipisteestä tai vastakkaiselta maalialueelta, jos ratkaisua ei saada aikaan kolmen kierroksen aikana.

Ottelun alku ja jatkuminen katkojen jälkeen

Jokainen sählyottelu alkaa keskipisteestä niin sanotulla kiista-aloituksella. Sählyssä pelaajan on pelattava seisaallaan, hän ei siis saa pelata polvi tai polvet maassa. Käytössä on sisäänlyönti ja rangaistuslyönti, joista molemmat voivat mennä suoraan maaliin.

Suosittelemme kai

mts_best