Salibandyn Suomen parhaat joukkueet

Salibandyn Suomen mestaruudesta on kamppailtu kolme vuosikymmentä, joten menestyksen kakusta on riittänyt siivuja useille joukkueille eri puolella Suomea. Erityisen iloinen asia on, että lajin parhaat joukkueet eivät tule vain pääkaupunkiseudulta, vaan myös muualla Suomessa on paljon lajiosaamista. Tässä artikkelissa kerromme Suomen miesten salibandyliigassa parhaiten menestyneistä joukkueista.

Menestyneimmät joukkueet kautta aikojen

Eniten kultamitaleja on kertynyt helsinkiläiselle SalibandySeura Viikingeille (SSV), joka on ottanut kultaiset mitalit vastaan peräti 11 kertaa. Neljä kultaista mitalia on mennyt Espoosta kotoisin olevalle Oilers-joukkueelle, ja kolme kultaista mitalia on pokannut seinäjokelainen SPV. Joensuuhun kultaiset mitalit on vienyt kaksi kertaa paikallinen Josba-seura. Samoin hensinkiläinen S. C. Dalmac ja tamperelainen Manse United ovat voittaneet SM-sarjan kahdesti.

Salibandyseura Viikingit

Helsinkiläinen SalibandySeura Viikingit (SSV) perustettiin jo lajin ensimetreillä vuonna 1986, ja se on Suomen menestynein salibandyn erikoisseura. SSV on myös ensimmäinen salibandyn seura, jolle on myönnetty erityinen Nuori Suori -sinetti laadukkaan nuorisotoimintansa ansiosta. Vuoden 2017 seuran toiminta lakkautettiin ja siirrettiin EräViikingit-seuraan.

Espoon Esport Oilers

Espoossa toimiva Esport Oilers perustettiin vuonna 1990. Esport-yhteisöjen kanssa yhteistyössä toimiva seura on lisenssimäärissä mitattuna tällä hetkellä Suomen suurin salibandyseura. Oilersin miesten edustusjoukkue pelaa kuluvalla kaudella 2017–2018 maan korkeimmalla sarjatasolla eli salibandyliigassa. Tämän edustusjoukkueen lisäksi Oilers-seuralla on aikuisten II-divisioonassa pelaava naisten joukkue ja miesten II-joukkue.

mts_best